Kapka štěstí je lepší než sud rozumu

04.02.2016 20:50

Ano kapka štěstí je lepší než sud rozumu, nicméně  kapka obezřetnosti je mnohdy nezbytná.

 

Damaskus Gate Jeruzaléma byla pro mne signálním bodem na odečítání konkrétní bezpečnostní situace ve městě . Jedná se o jednu osmi bran v hradbách Starého  města, která spojuje muslimské čtvrti Starého a Nového Jeruzaléma. Když vojenská hlídka byla čtyřčlená se zbraněmi v ponosu tak to bylo pro mne  znamení, že dnešní procházka bude pohodová. V místní kafeterii jsem si dával tureckou kávu a chvíli pozoroval cvrkot.

  

 

Jednoho dne však zde byla hlídka  osmičlená,  vojáci byli ověšeni granáty a čtyři vojáci do každé světové strany měli zbraně připraveny ke střelbě. Když se nad městem  začal patrolovat vrtulník  tak jsem vandrování po městě zrušil.

 

Ve světle dnešní zprávy o  skore  27:155  dřímá naděje , že  invazi  mohamedánů do Evropy můžeme  vyřešit vojensky i my. Je třeba ale shlédnout video (součást odkazu) abychomn měli  reálnou představu jak mají  vypadat akceschopné ozbrojené síly suveréního státu 

Schizma našeho Světa spočívá v tom, že chvilku míru a pokoje nastoluje  vítěz ve válce  a nikdo nechce být na straně poražených . I naše dějiny jsou plné válek ale i  bratrovražd a otcovražd. 

Salam alejkum