Přistání na nepotopitelné letadlové lodi

07.12.2015 10:33

Druhou adventní neděli L.P.2015 jsem přistál na nepotopitelné letadlové lodi naší civilizace.

Jedině Izraelské armády  se Islámský stát skutečně bojí.

Z paluby ( Airport Tel Aviv Ben Gurion) jsem se shutle přemístil na mojí základnu Abraham Hostel v Jeruzalémě a ihned jsem startoval ke Zdi nářků abych stihnul první den svátku chanuka  na jejich posvátném místě.

Zeď jsem podle místních zvyklostí ztečoval modlitbou a osobním přáním  Ani já jsem  ale Kámen sváru  ve zdi nenašel.  Kde začarvaný Kámen sváru  je nikdo neví. Pověst praví, že dokud kámen nebude nalezen a odstraněn nedojde v Izraeli k míru. 

Poutník bez jarmulky si ji může na místě vypůjčit. Tato přikrývka hlavy je pro návštěvníka povinnost jako projev úcty. U nás je projevem úcty smeknutí pokrývky hlavy a píšme zleva do prava když Židé píší  zprava doleva. Nicméně podstatné pro mne bylo, že když jsem na standartní otázku Where do you from  odpověděl Czech republik a ukázal na odznáček české vlaječky, který  hrdě jako poutník v cizině nosím , účinkovalo to  na Židy jako zázračný klíč  brány k jejich srdci ! 

V dalších dnech jsem po stopách Ježíše, Kryštofa Haranta a podle svého uvážení ušel 105 km po Terra Sancta .  Fotoalbum + video.

Základní slovní zásoba  hebrejštiny

Moje Křížová cesta

Šalom (f.9.12.2015)

Na Blízkém východě se 100 let hraje stejná hra velmocí, pouze anglický lev leží v hospicu a americkým orlel začal pelichat  ?

Ukázka z anglického satirického časopisu z roku 1911: „Kdyby mezi námi nepanovalo dokonalé porozumění, já (britský lev) bych byl v pokušení se Vás (ruského medvěda) zeptat, co to tam děláte s naším malým kamarádem (perskou kočkou)

 

Podrobněji Velká hra
Vzhledem,  že Drak má opět pořádné svaly čeká nás ujmutí se jeho panství nad Asií a jeho jmenování poručníka  Ruska pro Východní Evropu a Německa pro Západní Evropou.